Peršokti prie turinio

  •  


Nuotrauka

Google algoritmų atnaujinimas – „Possum“ bei „Penguin 4.0“


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 4

#1 radianas

radianas
  • Lytis:Not Telling
  • VietaKaunas

Parašyta 21 lapkričio 2016 - 12:09

Šis rugsėjis buvo pakankamai įtemptas SEO (angl. SEO – Search Engine Optimization) atstovams. Google išleido naujų pokyčių, kurie gali turėti įtakos jūsų svetainės reitingams Google paieškos sistemoje. SEO AKADEMIJA įkūrėja, metodikos autorė ir lektorė, SEO specialistė Evelina Tamulaitienė dalijasi Google naujienomis apie pokyčius interneto rinkodaros pasaulyje.

 

Kokias naujienas atneša „Possum“? 

 

„Possum“ – tai dar neoficialiai vadinami didieji pokyčiai Google vietos reitingų filtruose veikiantys nuo 2016 m. rugsėjo 1 dienos.  Šis atnaujinimas neišima jūsų verslo svetainės tinklalapio iš Google paieškos rezultatų, o filtruoja keletą objektų, kurie anksčiau buvo rodomi“, – sako p.Evelina Tamulaitienė, SEO AKADEMIJA įkūrėja.

 

Taigi, pagrindiniai Google pokyčiai:

 

Tampa svarbesnė nei anksčiau fizinė ieškotojo vieta (arba kitaip dar vadinamas IP adresas).

 

Google vis labiau pasitiki surenkama informacija apie vartotojus. Tampa svarbu nustatyti tikslią įmonės buvimo vietą, nes taip jūsų svetainė bus rodoma aukštesniuosiuose Google rezultatuose. Nenustačius tikslios vietos, Google rezultatuose jūsų svetainės gali apskritai nesimatyti.

 

Anksčiau kildavo sunkumų verslininkams, kurių verslas priklausė ne pagrindiniams šalies miestams, bet miesteliams. Šiuo metu sulygintos jėgos ir tampa nebesvarbu ar įmonės fizinė vieta mieste ar miestelyje. Bet kuriuo atveju ji bus sėkmingai randama, jeigu vieta nustatyta teisingai.

 

Naudojantis tuo pačiu adresu kaip ir kitos įmonės – verslas bus sunkiau randamas paieškos rezultatuose. Tas pats galioja vienodam telefono numeriui arba svetaines adresui. Google gali netgi panaikinti jūsų informaciją tam, kad ji tariamai nesikartotų paieškos sistemoje.

 

Kaip matote jūsų įmonės vieta ir tos informacijos tikslumas tampa svarbesnis nei bet kada anksčiau. Google rūpinasi, jog beieškantieji būtų nukreipti pirmiausiai į aplink juos esančias įmones.

 

Kaip pritaikyti savo įmonę prie šių pokyčių ir padaryti ją labiau matomą? 

– Stenkitės, jog informacija apie jūsų verslą būtų kiek įmanoma unikalesnė.

– Įkelkite kontaktinę informaciją į visus vietinius katalogus.

– Patikrinkite savo verslo aprašymus.

– Kelkite tik aukštos kokybės nuotraukas bei video medžiagą.

– Paprašykite savo klientų palikti Google atsiliepimus.

– Nepamirškite pridėti miesto, šalies bei pašto kodo.

 

Kas naujo „Penguin 4.0“?

„Penguin 4.0“ aplikacija turi veikti pagal realaus laiko algoritmą. Tai reiškia, jog jeigu jūsų svetainė bus uždrausta Google paieškos sistemoje, svetainę galėsite atgauti greičiau.

 

Ką daryti, jog jūsų svetainė nebūtų uždrausta Google? 

– Nekelkite nuorodų į prastos reputacijos svetaines.

– Nekelkite nuorodų į su tema nesusijusias internetines svetaines.

– Nekelkite mokamų nuorodų.

– Nekelkite nuorodų sukurtų vien tik SEO nuorodų kūrimui.

– Nekelkite nuorodų su pernelyg optimizuotu hipersaitu.

 

Geriausia pokyčių žinutė  yra ta, jog jeigu jau turite tiksliai nustatę savo svetainės vietą bei laikotės pagrindinių nuorodų kėlimo principų, jūsų svetainė po šių pokyčių turėjo pakilti reitinguose aukščiau. O jeigu ir ne, dabar žinote, ko reikia imtis norint pasirūpinti savo klientų interneto svetainėmis.

 

Straipsnio šaltinis: http://www.smartseo....-atnaujinimams/


  • 0

#2 Rokas22

Rokas22

Parašyta 22 sausio 2017 - 08:44

Įdomiai.
  • 0

#3 Kingong

Kingong

Parašyta 24 sausio 2017 - 12:33

Bet ką turi omenyje dėl pačios vietos nustatymo? Ta prasme atskirai kode reikia nurodyti ar pakanka prie raktažodžių įterpti?


  • 0

#4 radianas

radianas
  • Lytis:Not Telling
  • VietaKaunas

Parašyta 24 sausio 2017 - 12:47

Man atrodo, kad adreso informaciją reikia nurodyt kažkur šalia aprašymo-teksto, ar tai nuorodų kataloge, straipsnių kataloge, ar įmonių kataloge ir pačioj svetainėj kad būtų adresas. facebook profilį adresas, google+ galima pasitvirtint vietinę įmonę pagal adresą. kaip suprantu, kad šalia kažkokios reklamos ar sraipsnio, kad parašyt savo įmonės adresą


  • 0

#5 SeoXpert

SeoXpert

Parašyta 21 vasario 2017 - 10:39

Jei nori, kad tavo geo lokacija butu 100 uztikrinta, gali padaryti rich snippet idejus mirco data arba schemos koda.


  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Edarbas.net yra atvira diskusijų lenta sukurta diskutuoti ir dalintis informacija bei patarimais visiems lankytojams šiomis temomis : Papildomas darbas namuose, darbas ir uždarbis internetu. Darbo laisvu grafiku studentams ir moksleiviams galimybės. Investavimas ir azartiniai žaidimai. Virtualių prekių ir paslaugų skelbimai. Tinklapių kūrimas ir administravimas. Edarbas.net neatsako už turinį talpinimą viešai prieinamuose forumo pranešimuose. Už šį turinį atsako kiekvieno pranešimo autorius.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas