Peršokti prie turinio

  •  


Nuotrauka
- - - - -

Projektas „Venus“


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje nėra atsakymų

#1 higgsas

higgsas

Parašyta 04 balandžio 2013 - 04:56

Projektas „Venus“ yra organizacija, siūlanti realų veiksmų planą socialiniams pokyčiams, kurie nukreipti į taikią ir darnią pasaulinę civilizaciją. Jis nustato alternatyvą siekti, kad žmonių teisės būtų ne pareiškimai ant popieriaus, o gyvenimo būdas.
„Venus“ projektas veikia 21,5 akrų Tyrinėjimų centre, Venus miestelyje, Floridoje.
Svarstydami, kiek rimti yra visuomenę užklupę išbandymai, galime užtikrintai pareikšti, kad jau seniai atėjo laikas peržiūrėti esamas vertybes ir iš naujo įvertinti mūsų visuomenės problemas bei nuostatas. Šitaip analizuojant save kyla klausimai, ką iš tikrųjų reiškia būti žmogumi, ką reiškia būti „civilizacijos“ nariu ir kokius sprendimus mes galime priimti šiandien, kad užtikrintume klestinčią ateitį visiems pasaulio žmonėms.
Šiuo metu turime vos kelias pasirinkimo galimybes. Vakarykštės dienos atsakymai šiandien nebetinka. Arba mes ir toliau gyvensime, vadovaudamiesi pasenusiomis socialinėmis normomis ir mąstymo įpročiais, dėl ko iškils grėsmė mūsų ateičiai, arba galime imti naudotis savarankiškai visuomenei labiau tinkama vertybių sistema.
Patirtis rodo, kad žmogaus elgseną galima nukreipti tiek naudinga, tiek žalinga linkme. Tokia yra ir projekto „Venus“ esmė – nukreipti technologijas ir išteklius teigiama linkme, siekiant maksimalios naudos žmonėms ir planetai, taip pat ieškant naujų mąstymo ir gyvenimo būdų, kuriais būtų išnaudojamas visas žmogaus dvasios potencialas. Projektas „Venus“ siūlo žmonijai naują ir drąsią kryptį, dėl kurios reikės visapusiškai pertvarkyti mūsų kultūrą. Mes nesistengiame nuspėti, kas bus nuveikta, o tik tai, kas gali būti nuveikta. Ateitis yra mūsų rankose ir priklauso nuo sprendimų, kuriuos priimsime šiandien. Didžiausias mūsų dabarties turtas – mūsų pačių išradingumas.
Kol visuomenės reformatoriai ir įvairių sričių specialistai sudarinėja strategijas, kuriomis „gydomi“ tik paviršiniai simptomai, bet iš esmės neatliekama socialinė operacija, projektas „Venus“ siūlo visai kitokį požiūrį į problemas. Manome, kad negalime pašalinti esamų problemų, kol veiksime esant tokiai politinei ir piniginei sistemai. Reikėtų ilgų metų, kol pasiektume reikšmingų pokyčių, ir labai tikėtina, kad laikui bėgant, jie sunyktų bei taptų visai nebepastebimi.
Projektas „Venus“ propaguoja alternatyvią naujos civilizacijos viziją, nepanašią į jokias anksčiau buvusias socialines sistemas. Nors šis apibūdinimas gali pasirodyti labai glaustas, jis yra pagrįstas daugelio metų moksliniais tyrimais, kuriuos atliko įvairių mokslo sričių atstovai.
Siūlome naujovišką požiūrį, orientuotą į žmogaus ir gamtos poreikius. Taip įgyvendinama geresnės ir šviesesnės ateities vizija, tinkama šiems laikams, praktiška ir lanksti, skirta viso pasaulio žmonėms.
Projektas „Venus“ siūlo nesudėtingą būdą naujai sukurti kultūrą, kurioje tokios amžinos problemos kaip karai, skurdas, badas, skolos, didžiulė žala aplinkai ir nereikalingos žmonių kančios yra ne tik kad vengtinos, bet ir visiškai nepriimtinos.
Viena iš pagrindinių projekto „Venus“ prielaidų yra bendras siekis, kad visi Žemės ištekliai taptų bendru visų žmonių turtu. Priešingu atveju mums tiesiog kiltų tos pačios problemos, kurios kyla dabartinėje sistemoje.
Istorija rodo, kad permainos visada būna lėtos. Vienos neveiksnių lyderių grupės keitė kitas, o esamos socialinės ir ekonominės problemos išliko, nes pagrindinė vertybių sistema liko nepakitusi. Problemos, su kuriomis susiduriame šiandien, negali būti išspręstos politiškai ar finansiškai, nes jų esmė yra techninė. Pasaulyje gali net nebūti pakankamai pinigų reikiamoms permainoms padengti, tačiau išteklių turime daugiau nei užtektinai. Štai kodėl projektas „Venus“ propaguoja perėjimą nuo kapitalistinės sistemos prie ištekliais pagrįstos ekonomikos.
Suvokiame, kad šis perėjimas nuo dabartinės politiškai neveiksnios, skatinančios nepriteklių ir atgyvenusios kultūros prie naujos, žmogiškesnės visuomenės pareikalaus tiek mūsų mąstymo, tiek veiksmų milžiniško šuolio į priekį.
http://www.youtube.com/watch?v=nCt1EBuC7v0
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
Nuotrauka
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Edarbas.net yra atvira diskusijų lenta sukurta diskutuoti ir dalintis informacija bei patarimais visiems lankytojams šiomis temomis : Papildomas darbas namuose, darbas ir uždarbis internetu. Darbo laisvu grafiku studentams ir moksleiviams galimybės. Investavimas ir azartiniai žaidimai. Virtualių prekių ir paslaugų skelbimai. Tinklapių kūrimas ir administravimas. Edarbas.net neatsako už turinį talpinimą viešai prieinamuose forumo pranešimuose. Už šį turinį atsako kiekvieno pranešimo autorius.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas