Peršokti prie turinio

  •  


Nuotrauka

„Samsung“ išmanųjį telefoną sulenkė skersai, „LG“ – išilgai: kas patogiau?

samsun 15min.lt lg lankstus

  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 2

#1 KyCaS

KyCaS
  • Lytis:Vyras

Parašyta 17 spalio 2013 - 09:51

samsung-ismanuji-telefona-galaxy-round-s

 

Dvi Pietų Korėjos bendrovės, „Samsung“ ir „LG“, pasiskelbė išleisiančios išmaniuosius telefonus sulenktais ekranais, tačiau paaiškėjo, kad jų dizaineriai išlenkimą įsivaizdavo skirtingai.

Prieš savaitę „Samsung“ paskelbė Pietų Korėjoje pradedanti prekybą išmaniuoju telefonu „Galaxy Round“, kurio išskirtinis bruožas – lenktas 5,7 colio (14,5 cm) įstrižainės „Full HD“ raiškos „Super AMOLED“ ekranas. Kompanijos dizaineriai nusprendė telefoną sulenkti per vidurį skersai ir nurodo, kad tai padės lengviau naudotis kai kuriomis funkcijomis (pvz., palenkus ant stalo gulintį „užmigdytą“ telefoną ekrane parodomas laikas, praleistų skambučių ar gautų SMS žinučių skaičius ir kt.; taip judinant telefoną galima ir perjunginėti dainas muzikos grotuve).

„LG“ žada savo išmaniaisiais lenktu ekranu pradėti prekiauti kitąmet, bet internete jau nutekėjo galimos tokio įrenginio nuotraukos. Įdomu tai, kad šis gaminys sulenktas išilgai, o jo forma primena bananą (todėl internautai pašaipiai jį vadina „bananafonu“).

 

"Nors baterija iš pažiūros atrodo nesudėtinga telefono detalė, jos sandara ir gamybos technologijos yra kruopščiai saugomos, o pagaminti sulenktą bateriją neprarandant jos talpos yra tikras iššūkis."

 

Kurios kompanijos sprendimas vartotojams bus patrauklesnis (ir ar sulenkimas apskritai turi reikšmės renkantis tokį pirkinį) parodys laikas. O „Arstechnica“ nusprendė pasidomėti, su kokiais iššūkiais gamintojai susidūrė kurdami tokius produktus.

 

Vargas dėl baterijų

Gaminti sulenktus telefonus paskatino ekranų technologijų tobulėjimas. Tačiau didžiausią iššūkį gaminant tokius telefonus kelia ne ekranas, o... baterijos.

Nors baterija iš pažiūros atrodo nesudėtinga telefono detalė, jos sandara ir gamybos technologijos yra kruopščiai saugomos, o į elementų tobulinimą kompanijos investuoja milžiniškas sumas. Maža to, pagaminti sulenktą bateriją neprarandant jos talpos yra tikras iššūkis.

„Samsung“ nusprendė pasukti lengvesniu keliu ir lenktame telefone integravo plokščią bateriją. Kadangi tokiame korpuse plokščioms detalėms vietos nėra ypač daug, korėjiečiai pagamino ilgą ir siaurą 2800 mAh talpos elementą.

Būtent todėl bendrovė nusprendė telefoną išlenkti skersai – antraip įrenginyje tilptų tik gerokai mažesnė baterija, arba jas reikėtų naudoti dvi.

Internete nutekėjusios „LG“ sulenkto telefono „G Flex“ nuotraukos leidžia manyti, kad ši kompanija jame naudos sulenktas baterijas. Mat ta pati „LG“ praėjusią savaitę išplatino pranešimą, kuriame nurodoma, kad bendrovė pradės masinę lenktų baterijų gamybą.

„LG“ pranešime nurodoma, kad sulenktose baterijose katodai ir anodai atskirti lanksčia membrana, o visa tai įpakuota į kitą panašią plėvelę. Tokios baterijos gali būti įvairiai išlankstomos ar tiesiog suvyniojamos. Membranų sluoksniai sumažina tankį, taigi baterijų talpa šiek tiek sumažėja, tačiau jų forma gali būti kuo įvairiausia.

Taigi panaudodama tokią bateriją ir lenktą ekraną „LG“ gali pagaminti išilgai sulenktą telefoną, kurį turėtų būti patogiau naudoti pokalbio metu.

Anksčiau „Samsung“ taip pat skelbė kurianti sulenktas baterijas ir žadėjo tokį gaminį pademonstruoti šių metų pabaigoje.

 

Šaltinis: http://www.15min.lt/...47-377619?cf=vl


  • 0

PayPal ir Ebay konsultacijos - http://www.kyc.lt

 

paypalas-ilgas.jpg


#2 Orange88

Orange88

Parašyta 17 spalio 2013 - 11:03

Atsakant į temos klausimą: LG patogiau laikyti prie ausies, Samsung - kišenėje. O šiaip, tai jie neverti nei savo kainos (arti $1000), nei, nei.. Išvis sunkiai suvokiama jų paskirtis, bent jau man :D


  • 0

#3 100kg

100kg
  • Lytis:Not Telling

Parašyta 16 gruodžio 2013 - 01:52

Oba, geras,imsiu samsunga :D


  • 0

Pirk parduok ir vagystes atveju atgauk viska
http://www.edarbas.n...u-atgauk-viska/





Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Edarbas.net yra atvira diskusijų lenta sukurta diskutuoti ir dalintis informacija bei patarimais visiems lankytojams šiomis temomis : Papildomas darbas namuose, darbas ir uždarbis internetu. Darbo laisvu grafiku studentams ir moksleiviams galimybės. Investavimas ir azartiniai žaidimai. Virtualių prekių ir paslaugų skelbimai. Tinklapių kūrimas ir administravimas. Edarbas.net neatsako už turinį talpinimą viešai prieinamuose forumo pranešimuose. Už šį turinį atsako kiekvieno pranešimo autorius.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas