Peršokti prie turinio

  •  


Nuotrauka
* * * * * 1 Balsai

Edarbas.net švenčia 5-erių metų jubiliejų


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 6

#1 Justinas

Justinas

    Pagrindinis Administratorius

  • Administratoriai
  • 1.622 Pranešimai:
  • Lytis:Vyras
  • VietaKaunas

Parašyta 12 gruodžio 2013 - 04:42

Sveiki Edarbiečiai, 

Šiandien mūsų portalui sukanka 5-eri metai, tad visų pirma su tuo norėčiau visus ir pasveikinti bei padėkoti, kad esate kartu. 

 

Kadangi  penkeri metai yra ne šeip sau eilinis skaičius o jau šioks toks jubiliejus, tad paruošiau jums neeilinę šiokią tokią apžvalgą, ką mums pavyko nuveikti ir įgyvendinti per visus šiuos penkerius metus ir kokie yra tolimesni tikslai ir siekiai.

 

Per penkerius metus čia įvyko labai daug permainų, portalas keletą kartų keitėsi kardinaliai, kol pavirto į tokį kokį dabar matome visi. Papasakosiu trumpai ir glaustai visų penkerių metų Edarbas.net istoriją. 

 

Viskas prasidėjo 2008 metų vasarą, kai pirmą kartą pradėjau rimčiau domėtis uždarbiu internete. Tuo metu intensyviai užsiiminėjau su PTC, o kad padidinčiau savo asmenines pajamas, susikūriau savo pirmąjį gyvenime tinklalapį apie uždarbį internete nuo kurio ir prasidėjo Edarbas.net. Jis aišku buvo kuriamas tik iš asmeninės naudos sau pačiam, nes norėjau pritraukti kuo daugiau referalų ir uždirbti daugiau pats. Kadangi aš nemėgstu stovėti vietoje ir nuolat mėginu kažką kurti ir tobulinti, greitai išnaudojau visas tuo metu turimas weebly.com galimybes ir nebe išsitekau tokiame mažame tinklapiuke, tad, pradėjau mokytis dirbti su turinio valdymo sistemomis ir perkūriau tinklapį ant vienos iš jų, kad galėčiau realizuoti viską ką buvau sumąstęs. Taigi, 2008 metų gruodžio 12d, internete pasirodė naujasis portalas, kurio pavadinimas buvo Uzdarbis.gan.lt. Tai buvo jau normali svetainė, kurioje buvo įdiegta narių prisijungimo sistema, forumas su šaukykla ir taškų sistema. Tai reiškia, kad pradėjau savo referalams mokėti komisinius. Po kelių mėnesių portalo adresas pasikeitė į Uzdarbis.hotbox.lt, nes hostingas kuriame buvo tinklapis bankrutavo, o su juo dingo ir subdomenas, todėl persikėlus į kitą hostingą, keitėsi ir pavadinimas, tačiau tai labai ilgai netruko, nes didėjant ir populiarėjant svetainei atėjo laikas keisti pavadinimą į normalų. Buvo surengta šiokia tokia apklausa ir pačios svetainės narių sutikimu buvo išrinktas naujasis svetainės pavadinimas- Edarbas.net. Su lig naujuoju ir jau galutiniu pavadinimu svetainė dar labiau pasikeitė, ji vis plėtėsi ir tolo nuo mano sukurto pradinio varianto. Svetainėje pradėjo rinktis vis daugiau žmonių, tuo metu ypatingai suklestėjo forumas ir šaukykla, nauji uždarbio būdai ir įvairūs sponsoriai dygo kaip grybai po lietaus ir vienas tiesiog nebepajėgiau visko talpinti tik savo, todėl atvėriau galimybes dalintis kiekvienam surastu uždarbio būdu forume. Taip forumas pradėjo užimti dar didesnį vaidmenį ir jis tiesiog užgožė mano talpinamą informaciją. Taigi, nuo to laiko iš dalies kaip ir apleidau pačią svetainę, pats pasilikau diskutuoti kartu su visais kitais nariais svetainės forume.

Praėjus dar porai metų, dėl forumo techninio nestabilumo ir reikiamų funkcijų stokos, ryžausi svetainę galutinai pakeisti į diskusijų forumo platformą, todėl 2011 metų žiemą edarbas.net kaip asmeninė svetainė išnyko ir pavirto į diskusijų forumą, kurį matote šiandien. Nuo tada Edarbas.net tapo atvira bendruomene, kurioje nebėra vieno svetainės karaliaus-admino, galinčio joje daryti ką nori. Dabar Edarbas.net sudarytas tik iš jį lankančių žmonių ir jų talpinamos informacijos, kuri ir palaiko portalo gyvybę. Diskusijų forume, kiekvienas gali tapti savotišku administratoriumi ir administruoti bei tvarkyti savo talpinamą informaciją, yra tik taisyklės, kaip tą daryti nepažeidžiant bendros tvarkos ir kitų interesų.

 

Tačiau mano siekiai ir planai ties tuo nesibaigia. Labiausiai ko visados norėjau ir norėsiu, tai suburti labai draugišką bendruomenę, kurios nariai susidraugautų ir draugiškai dalintųsi informacija vienas su kitu, nepavydėtų vienas kitam, o džiaugtųsi vienas kito pasiekimais ir įgautų motyvacijos siekti to paties ar dar daugiau, tačiau dėja pasirodo to pasiekti yra gerokai sunkiau nei atrodė iš pradžių.

Nežinau kodėl, bet kažkas darosi su Lietuvos žmonėmis. Ypač per pastaruosius metus portalo lankytojai tapo vis vangesni ir vis mažiau nori dalintis informacija, kažko klausti viešai forume ar padėti spręsti kilusius klausimus kitiems bendruomenės nariams. Kad ir kaip liūdna tai pranešti, tačiau forumo auditorija labai susilpnėjo per praėjusius metus, nors tikrai nemanau, kad pačių uždarbiautojų internete gretos susilpnėjo.

 

Planai, kaip situaciją pakeisti.

Iš esmės poreikis diskutuoti vis daugiau turėtų tik didėti be jokių papildomų veiksmų, nes yra pakankamai palankios sąlygos tą daryti. Forumo auditorija yra vis dar nemaža, čia kiekvieną dieną apsilanko šimtai žmonių tikėdamiesi perskaityti ką nors naujo. Kiekvienas šio portalo lankytojas yra potencialus referalas kiekvienam iš jūsų, jei jūs tiesiog pasidalinsite kompanija kurioje jūs uždarbiaujate, tačiau ir tai vyksta labai jau vangiai. Pastebėjau tendenciją, kad šiais laikais žmogus geriau tyliai ramiai susiras pats interneto platybėse reikiamos informacijos ir dirbs pats sau vienas patylomis, nei apie tai diskutuos viešai forume su bendraminčiais, todėl parengiau atnaujinimus, kurie galbūt bent šiek tiek paskatins darytis bendruomenę aktyvesne.

 

VIP narystė:

Kaip ir kiekvienoje bendruomenėje, čia yra tiek mažiau tiek daugiau nusipelniusių narių, todėl labiausiai nusipelniusius būtų žmoniška kažkaip apdovanoti o mažiau nusipelniusius paskatinti sekti pastarųjų pėdomis. Netrukus portale atsiras VIP narių sistema. VIP narys turės daugiau privilegijų ir laisvės portale. Plačiau apie tai skaitykite temoje apie 2013-ųjų metų atnaujinimus.

 

Taškų sistema

Vis atidėliojama ir tebederinama taškų sistema grįžta į portalą. Tiesa, ji skirsis nuo senosios pirmtakes taškų sistemos. Taškai nebus dalijami už administratoriams ar kam nors kitam atliktą asmeninę naudą, tačiau tik už atliktus nuopelnus bendruomenei. Pvz, už labai naudingos informacijos pasidalijimą su forumo nariais, už buvimą aktyviu nariu ir panašius dalykus. Už taškus bus galima pirkti tam tikras privilegijas portale ar net Edarbas.net atributiką ir kitus materialius daiktus. 

 

Ne finansinė parama portalui

Prasideda treti metai, kai Edarbas.net tapo visiškai nekomerciniu projektu. Tai reiškia, kad jis negeneruoja man pačiam kažkokios asmeninės naudos. Portalo vienintelės pajamos, keletas reklaminių skydelių iš kurių gaunamos pajamos padengia tik portalo išlaikymo išlaidas, o portalo reklamavimui lėšų nebelieka, todėl noriu kreiptis į visus, kurie prijaučia šiam portalui ir paprašyti kiekvieno galinčio prisidėti reklamos parama. Tai reiškia, kad kreipiuosi į visus turinčius savo asmenines interneto svetaines ar tinklaraščius paremti musų portalą atgaline nuoroda ar reklaminiu skydeliu iš jūsų svetainės. Taip portalas sustiprės paieškos sistemų atžvilgių, sugeneruos didesnį portalo lankytojų srautą ir bendrą aktyvumą. Iš to naudos bus visiems- tiek pačiai bendruomenei tiek kiekvienam iš jūsų. Atlygis už tokią paramą portalui bus VIP narystė neribotam laikui. Taigi, labai prašau prisidėti štai tokia parama ir kreiptis į mane asmenine žinute su pasiūlymais. Tik dar kartą primenu, kad tiesioginės piniginės paramos tikrai nedomina, tačiau jeigu tikrai jaučiate pareigą paremti  šią bendruomenę, bet neturite svetainės,  nukreipsiu jus ten, kur jūsų tiesiog galėsite patys sumokėti už reklamą.

 
Daugiau apie visus likusius smulkesnius atnaujinimus, skaitykite temoje 2013- ųjų metų atnaujinimai.
 
Dėkoju visiems nepatingėjusiems viso to perskaityti ir esantiems kartu su Edarbas.net, bei linkiu išlikti ir toliau mūsų bendruomenės dalimi.

  • 3

#2 100kg

100kg
  • Lytis:Not Telling

Parašyta 12 gruodžio 2013 - 05:10

Sveikinimai :)


  • 0

Pirk parduok ir vagystes atveju atgauk viska
http://www.edarbas.n...u-atgauk-viska/


#3 KyCaS

KyCaS
  • Lytis:Vyras

Parašyta 12 gruodžio 2013 - 10:06

Sveikinimai :) tikiuosi ir toliau gyvuos :)


  • 0

PayPal ir Ebay konsultacijos - http://www.kyc.lt

 

paypalas-ilgas.jpg


#4 barmalejus

barmalejus
  • Lytis:Vyras
  • VietaPanevezys

Parašyta 12 gruodžio 2013 - 11:51

Sveikinimai :)


  • 0

#5 Mantsvas

Mantsvas
  • Lytis:Vyras
  • VietaPlunge

Parašyta 13 gruodžio 2013 - 12:17

Sveikinimai visai bendruomenei. 

 

Pats prisijungiau prie šios bendruomenės prieš jau daugiau nei 3 metus (oi kaip bėga laikas), ir augau kartu su svetaine kaip internetinis uždarbiautojas. Tiesa internetinis uždarbis niekada nebuvo ir manau nebus mano prioritetas tai tik sioks toks hobis :) . Šis portalas sužavėjo mane prieš 3 metus ir likau ištikimas jam iki šiol. Čia užeinu beveik kasdien paskaitinėt naujų temų. tiesa diskusijose dalyvauju rečiau tačiau skaitau tikrai nemažai temų taip, taip kad palinkėčiau visiem nariam dalintis informacija, nes čia yra daug skaitančių potencialių jūsų referalų. Šiame puslapyje (dabar jau forume) sužinojau tikrai daug naudingų dalykų kurie man pravertė, atradau ir bendraminčių su kuriais kurėme šį bei tą, forumas taip pat paskatino mane atidaryti internetinį psl, kuris man neša šiokias tokias pajamas. Praktiškai už viską ką sužinojau apie darbą internete turiu būti dėkingas būtent Edarbas,net! Nes būtent šis puslapis mane pastomėjo ir stumia visu tuom domėtis toliau. taigi sakau Ačiū Edarbas.net bendruomenei, jog lig šiol egzistuoji!


  • 4

Investuokite Į paskolas portale savy-logo.jpg

 

PLAČIAU SKAITYKITE ČIA


#6 vpavilionis9

vpavilionis9
  • Lytis:Vyras
  • VietaLietuva

Parašyta 13 gruodžio 2013 - 12:27

Didžiausi sveikinimai !!!


  • 0

#7 Werave.

Werave.
  • Lytis:Vyras
  • VietaŽemaitija

Parašyta 01 sausio 2014 - 07:25

Nors ir paveluotai tačiau prisidedu prie sveikinimų! Malonu matyti, jog matomai bendruomėne plečiasi žvelgiant į ankstesnius laikus.


  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Edarbas.net yra atvira diskusijų lenta sukurta diskutuoti ir dalintis informacija bei patarimais visiems lankytojams šiomis temomis : Papildomas darbas namuose, darbas ir uždarbis internetu. Darbo laisvu grafiku studentams ir moksleiviams galimybės. Investavimas ir azartiniai žaidimai. Virtualių prekių ir paslaugų skelbimai. Tinklapių kūrimas ir administravimas. Edarbas.net neatsako už turinį talpinimą viešai prieinamuose forumo pranešimuose. Už šį turinį atsako kiekvieno pranešimo autorius.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas