Peršokti prie turinio

  •  


Nuotrauka

Pasitikrinkite ką apie jus žino Google

Google privatumas

  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 2

#1 Justinas

Justinas

    Pagrindinis Administratorius

  • Administratoriai
  • 1.622 Pranešimai:
  • Lytis:Vyras
  • VietaKaunas

Parašyta 12 spalio 2014 - 12:45

e7f4cb3009f4ee8ff825be1771f9e16b.png

Šiais laikais, kai internetinis socializmas yra taip išplitęs ir internetas daugeliui iš mūsų yra kaip antri namai,  savo privatumą išsaugoti darosi beveik nebeįmanoma. Ne naujiena, jog Įvairius duomenis apie mus jau seniai renka įvairios institucijos, pavyzdžiui bankai, kai atsiskaitome už įvairias paslaugas jų kortelėmis. Duomenis apie mus taip pat renka  ir socialiniai tinklai, tokie, kaip Facebook'as ir Google. Tiesa, kokius tiksliai duomenis yra surinkusi Google apie jus, galima nesunkiai sužinoti.

Tereikia prisijungus prie savo Google paskyros nueiti į skelbimų skiltį: Skelbimų nustatymai ir galėsite pasitikrinti ką apie jus žino Google. Tai yra nuspėjamas jūsų amžius, lytis ir pomėgiai. Šią informaciją google apie jus surinko fiksuodama kiekvieną jūsų žingsnį internete, tad pasitikrinkite kiek gi tiesos apie jus yra surinkusi Google. :)

 

Kam Googlei reikalingi šie duomenys ?

Viskas yra dėl reklamos ir pinigų. Tikriausiai visi gerai žinote didžiausią pasaulyje internetinės reklamos tinklą Google Adsense. Šios kompanijos reklaminius skydelius talpina daugybe internetinių svetainių. Kad reklama  būtų efektyvi, Google privalo žinoti kuo jus domitės. Tuomet tinklapiuose rodoma reklama labiausiai atitiks jūsų interesus. Iš tikrųjų dėl šio dalyko išlošia visi. Googles reklamos tinklo efektyvumas ir produktyvumas išauga, o svetainių lankytojams būna pateikiamos kuo tikslesnės ir iš tiesų kartais jiems naudingos reklamos.

Todėl man asmeniškai netrukdo, kad Google žino jog pavyzdžiui aš domiuosi internetiniu darbu, verslu, automobiliais, motociklais ir informacinėmis technologijomis. Neretai būna taip, kad būdamas įvairiose svetainėse pamatau išties mane dominančią reklamą, ją paspaudžiu ir surandu arba sužinau sau naudingų dalykų.

 

Taigi, ką manote apie tai jūs ir kaip tiksliai Google yra surinkusi informacija apie jus ? 

 

 

 

 


  • 1

#2 d2b

d2b
  • Lytis:Vyras

Parašyta 12 spalio 2014 - 09:38

Lytis Nežinoma
Amžius 25–34
 
Na su amžium pataikė turėdami tokį intervalą. Nors tą informaciją galėjo gauti iš Gmail registracijos. Be to ir lytį galėjo iš ten gauti, bet kažkodėl tokios info ale nėra.

  • 0

Ar pinigai gali uždirbti pinigus? Prolitas.lt


#3 betternix

betternix
  • Lytis:Vyras
  • VietaLietuva

Parašyta 13 spalio 2014 - 04:38

Lytis vyras

Amžius 18-26

Pomėgių didžiąją dalį stspėjo google. Aš jau seniai pastebėjau tą dalyką, kad reklamos svetainėse yra rodomos ne kiek pagal svetainės tematiką, bet oreantuotos į mano pomėgius.


  • 0





Taip pat pažymėtų su viena ar daugiau šių žymių: Google, privatumas

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Edarbas.net yra atvira diskusijų lenta sukurta diskutuoti ir dalintis informacija bei patarimais visiems lankytojams šiomis temomis : Papildomas darbas namuose, darbas ir uždarbis internetu. Darbo laisvu grafiku studentams ir moksleiviams galimybės. Investavimas ir azartiniai žaidimai. Virtualių prekių ir paslaugų skelbimai. Tinklapių kūrimas ir administravimas. Edarbas.net neatsako už turinį talpinimą viešai prieinamuose forumo pranešimuose. Už šį turinį atsako kiekvieno pranešimo autorius.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas