Peršokti prie turinio

  •  


Nuotrauka

Naujas 8K vaizdavimo standartas


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje nėra atsakymų

#1 masteris2245

masteris2245

Parašyta 10 vasario 2015 - 07:12

ces-300x225.jpg

 

      Naujasis standartas galės palaikyti aukštesnes rezoliucijas. 8K ekranai bus dedami į televizorius, nešiojamus kompiuterius bei telefonus.

 

      Vaizdavimo Elektronikos Standartų Asociacijos Įterptinis eDP 1.4 pagerins vaizdo kokybę ant ekranų naudojant greitesnį vaizdo perdavimo dažnį. Naujesnysis standartas pakeis senesnįjį 1.4standartą, kuris buvo išleistas 2013 metų pradžioje. 8K ekranai sugebės rodyti vaizdus iki 7680 x 4320 rezoliucijos.

 

     8K Ekranai, kurie bus dedami į telefonus bei nešiojamus kompiuterius, pasirodys 2016 metais.

 

     Apple kompanija yra naudoje modifikuota eDP versiją jų iMac kompiuteriuose, kurie turi 5K ekranus. Kai kurie naujesniosios kartos žaidiminio bei verslo klases nešiojami kompiuteriai jau naudoja 4K ekranus.

 

    Šiuo momentu, 8K rezoliucija yra matoma tik televizoriuose, kurie yra naujesniosios kartos. Japonijos NHK testuoja 8K tiesioginius transliavimus 2020 metų olimpinių žaidynių proga, kurie įvyks Japonijoje.

 

   Planšetiniai kompiuteriai ir išmanieji telefonai kol kas dar neturi 4K ekranų.

 

   Yra sunku diferencijuoti pikselius ant mažų ekranų, todėl 8K ekranai būtų per brangus.

Šaltinis: Coleris.lt

 

  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Edarbas.net yra atvira diskusijų lenta sukurta diskutuoti ir dalintis informacija bei patarimais visiems lankytojams šiomis temomis : Papildomas darbas namuose, darbas ir uždarbis internetu. Darbo laisvu grafiku studentams ir moksleiviams galimybės. Investavimas ir azartiniai žaidimai. Virtualių prekių ir paslaugų skelbimai. Tinklapių kūrimas ir administravimas. Edarbas.net neatsako už turinį talpinimą viešai prieinamuose forumo pranešimuose. Už šį turinį atsako kiekvieno pranešimo autorius.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas