Peršokti prie turinio

  •  


Nuotrauka
- - - - -

Matrix Marketing ar Ponzi ???


  • Prašome prisijungti, kad galėtumėte parašyti atsakymą
Temoje atsakymų: 2

#1 evaustina

evaustina

Parašyta 15 gruodžio 2010 - 01:21

Na jūs ir duodat :laugh: ..... Matrix marketingas yra viena Online MLM atmaina - absoliučiai legalus kompanijos marketingo principas. JAV yra MLM įstatymas, ir jei ten paleisi Ponzi schemą - gresia baudžiamoji atsakomybė, taigi nepainiokit MLM su piramidėmis. Piramidės yra baudžiamos daugely civilizuotų šalių.:) Seniai dirbu internete, šimtai žmonių jau ne vieni metai sėkmingai dirba Matrix marketinge ir vargo nemato :whistle:
  • 0

#2 Justinas

Justinas

    Pagrindinis Administratorius

  • Administratoriai
  • 1.622 Pranešimai:
  • Lytis:Vyras
  • VietaKaunas

Parašyta 15 gruodžio 2010 - 03:01

evaustina, pati pasakei kad MLM marketingas skiriasi nuo ponzi schemu. Šiame skyriuje būtent ir yra aptariamos matrix sistemos veikiančios ponzi pincipu ir kuriose yra esmė investuoti pačiam ir priversti investuoti, kitą žmogų, kad tu nuo jo uždirbtum. Viskas sukasi tol, kol ateina nauji investuotojai :) Paprastas marketingas yra aptarinėjamas kitame forumo skyriuje.
  • 0

#3 evaustina

evaustina

Parašyta 25 vasario 2011 - 08:41

Buvau čia senokai, sugrįžau beveik netyčia, ir manau, tema įdomi, galima pratęsti. Lietuvoj labai mažai kas žino, kas yra MLM. Painioja su piramidėmis, arba, geriausiu atveju, vadina "platinimu", kas yra nekaltai žavu :) Iš tikro tai nėra tiesa, ir toks požiūris atsirado tais laikais, kai reikėdavo nuo durų nuvaryti įkyrius "platintojus", kurie, jei neleisdavai pro duris, lipdavo per langus ir darydavo tai tol, kol iš kibiriuko nepalaistai....Multi Level Marketing (daugiapiakopė rinkodara) - tai toks verslo būdas, kai tu uždirbi ne iš to, ką "paplatinai" ))))) , o iš to, kaip sugebėjai PASTATYTI prekes ar paslaugas platinančią REF-STRUKTŪRĄ .Jei ji didelė ir aktyvi - viskas okei, ir įdėjus darbo su žmonėmis galima pasiekti išsvajotas pasyvias pajamas. Matricoj panašiai, tik produktas gaunamas tada, kai ji "užsidaro", pagal marketingą - tu atidirbai ir gavai uždarbį + produktą (kalbu apie legalias matricas). Matrica turi produktą ,aiškiai ribotą plotį ir gylį, ko nėra tradiciniame MLM.Na o nelegalios - Ponzi - schemos, pašalinio žmogaus akimis žiūrint, atrodo kaip MLM, nes yra daugiapakopės, turi neribotą plotį, gylį, o skirtumas tas, kad Ponzi niekada neturi produkto - tiesiog apatinių sluoksnių indėlininkai ( investuotojais vadinti neišeina) šeria viršutinius. Viršūnė nusigriebia, apačios lieka ant ledo.Nekalbu apie tai, kad nemažai Ponzi schemas naudojančių nelegalių kompanijų dabar įsigudrino slapstytis po Matrix ar MLM sijonu, bet visada galima pareikalauti sertifikato, o kadangi daugelis iš jų - Made in USA - ten su tais reikalais griežtai :)Pvz, žinau kompaniją, kur Matrix Marketing, įėjimas kainuoja 14 000 dolerių, dirba jie virš 10 metų ir vargo nemato...Kita vertus, pvz visi HYIP sudaryti Ponzi schema, bet jei žinai , kada ateiti, o kada susivynioti, uždirbti galima ir ten. Bet tai jau atskiras mokslas...Žodžiu, MLM, Binarai, Trinarai, Linijos, Matricos, Prievartinės Matricos, Besidalijančios, Nesidalijančios..... ne visada gerai, nors jos legalios, O Ponzi - ne visada blogai - kaip azartinis žaidimas :)Yra tokia rimta MLM kompanija InetGlobal. Amerikietiška, tvarkinga. Juos įtarė "piramidiškumu" ir buvo didelis teismo procesas, žmonių pinigai buvo įšaldyti. Jie laimėjo bylą, ir prisiteisė šešiaženklius skaičius moralinei ir materialinei žalai padengti. Ką noriu tuo pasakyti - kam svarbus kompanijos legalumas, tiesiog tikrinkit, ieškokit informacijos, internete ji prateka kaip vanduo pro plyšiuką - nieko nenuslėpsi. Ir jei Amerikoj, kur yra aiškūs MLM įstatymai , tokiais atvejais sudaromos autoritetingos specialistų komisijos tam reikalui išsiaiškinti, tai paprastam žmogeliui iš Lietuvos nustatyti, ant kiek Matrica piramidiška ..............................................
  • 0




Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Edarbas.net yra atvira diskusijų lenta sukurta diskutuoti ir dalintis informacija bei patarimais visiems lankytojams šiomis temomis : Papildomas darbas namuose, darbas ir uždarbis internetu. Darbo laisvu grafiku studentams ir moksleiviams galimybės. Investavimas ir azartiniai žaidimai. Virtualių prekių ir paslaugų skelbimai. Tinklapių kūrimas ir administravimas. Edarbas.net neatsako už turinį talpinimą viešai prieinamuose forumo pranešimuose. Už šį turinį atsako kiekvieno pranešimo autorius.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas