Peršokti prie turinio

  •  

Nuotrauka

Savy - Investuokite į asmenines paskolas

Savy paskola paskolos internetu kreditai

Temoje nėra atsakymų

#1 noobsaibots

noobsaibots
  • Lytis:Not Telling

Parašyta 15 rugsėjo 2014 - 12:33

Labai paprastas būdas skolinti privatiems asmenims.Savy - atrodo pirmoji Lietuvoje naujos kartos finansinė institucija, veikianti pagal pasaulyje plačiai paplitusį jungtinio finansavimo (angl. person-to-person lending) modelį (plačiau). Jų tikslas suvienyti investuotojus ir tuos, kuriems tos investicijos reikalingos. Šios teikiamos paslaugos administruojamos tik elektroninių priemonių pagalba, todėl naudojimasis jomis neatima daug laiko ir yra itin paprastas: tiek investuoti, tiek skolintis galima iš bet kurios pasaulio vietos prisijungus prie Savy savitarnos. Kadangi šis jungtinis finansavimas pagrįstas "Žmogus - žmogui" principu, jie siūlo mažesnes palūkanas paskolos gavėjams ir didesnę grąžą investuotojams, nei galėtų pasiūlyti kitos finansines paslaugas teikiančios institucijos.

 

savy2.png
Štai keletos patikrintų ir patvirtintų asmenų paskolos paraiškos.
 

Investavimas į paskolas, kaip ir kitos investavimo rūšys, siejamas su rizikomis. Kad rizika būtų kuo mažesnė, Savy atidžiai vertina kiekvieną paraišką ir ją pateikusį asmenį, pasinaudojant asmens duomenų valdytojo statusu, suteiktu Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos, kreditų biuro „Creditinfo“ sukauptais duomenimis, paskolos gavėjų banko sąskaitų išrašais ir kita reikalinga informacija, taip pat reguliuoja paskolos palūkanų normą mažas pajamas gaunantiems asmenims. Investuotojo paskyroje, paskolų paraiškų sąraše, atsiduria tik įvertintos ir pripažintos atitinkančiomis keliamus reikalavimus paraiškos.

Savy keliami reikalavimai paskolos gavėjams:

  • Patvirtinta tapatybė – paraiškų sąraše atsiduria tik tų asmenų paraiškos, kurie patvirtino savo tapatybę Paysera sąskaitos pagalba
  • Tinkamos pajamos – banko sąskaitų išrašų pagalba nustatoma, ar asmuo turi reguliarias ir adekvačias paskolos sumai pajamas
  • Asmens mokumas – paskolą gauti gali tik asmenys, paraiškos pateikimo dieną neturintys nei vienos skolos
savy3.png
Savy.lt pateikia tiek ir dar daugiau informacijos apie paskolos gavėją.
 

Svarbu pabrėžti, kad investuotojas pats pasirenka, į kurias paskolas ir kokią sumą investuoti, todėl ir rizika, susijusi su investavimu į paskolą, tenka pačiam investuotojui. Savy yra platforma, skirta investuotojams rasti paskolos gavėjus ir atvirkščiai, Savy neteikia vartojimo kreditų, todėl reikalavimas būti įrašytiems į vartojimo kreditų davėjų sąrašą netaikomas. Šiuo metu vystomas dialogas su Lietuvos banku dėl jungtinio finansavimo santykių reglamentavimo (daugiau informacijos proceso eigoje). Kiekvienas investuotojas supranta ir prisiima investavimo riziką, kuri yra neatsiejama investavimo santykių dalis, todėl, kaip ir bet kuri investicija, taip ir investicija Savy, turi savo riziką. Siekiant valdyti investavimo riziką, Savy investuotojams į vieną paskolą leidžiama investuoti ne daugiau 500 Lt/ 144,81 Eur.

Jei paskolos gavėjas vėluoja sumokėti įmoką, taikomi papildomi mokesčiai bei skaičiuojamos vėlavimo palūkanos, kurios atitenka investuotojui. Jeigu vėluojama sumokėti įmoką daugiau nei 40 dienų, skolos išieškojimą Savy perduoda kompetentingoms institucijoms. Pirmiausia skola išieškoma ikiteismine tvarka – per antstolį. Ikiteisminio proceso metu siekiama, kad pasklos gavėjas grąžintų skolą kaip įmanoma greičiau, netaikant priverstinio pobūdžio priemonių. Jei nepavyksta susitarti, skolos išieškojimas vykdomas teisminiu būdu, skola išieškoma iš paskolos gavėjo turto, proceso metu taikomos laikinosios apsaugos priemonės, pvz., areštuojamas asmens turtas.

Investuotojui nereikia bendrauti su paskolos gavėju, nes Savy administruoja visas procedūras iki paskolos grąžinimo, įskaitant ir skolos išieškojimą, vykdomą kompetentingų institucijų. Skamba gerai? Per Savy.lt sistemą lietuviai jau paskolino virš 1 milijono litų!

Kaip pradėti?

Pirmiausia privalote užsiregistruoti saugioje mokėjimo sistemoje PaySera (per šią, Lietuvos banko kontroliuojamą mokėjimų sistemą, vyksta tapatybės patvirtinimas ir investavimas). Sekantis žingsnis būtų pasipildyti PaySera sąskaitą vienu iš daugelio būdų (pvz. bankiniu pavedimu). Tada registruojamės Savy ir papildome savo sąskaitos balansą su PaySera. Truputi palaukiame, kol bus įskaityti pinigai (paprastai per 5 minutes) ir pasirinkę "Investuoti", vartome norinčių pasiskolinti pasiūlymus, terminus, sumas, sąlygas ir visą kitą informaciją apie paskolos gavėjus.

savy41.png
Mano simbolinė 50 LTL investicija sistemos išbandymui. Rezultatai vėliau.

Išmokos

Investavau simbolinį 50 Lt , sistemos išbandymui, o kaip man sekasi stebėkite eigoje, nes pastoviai atnaujinsiu, šį, bei kitus uždarbio pasiūlymus. Pasidalinsiu savo rezultatais. Sėkmės kolegos!

 

Šaltinis: Darbasinternetu.lt


  • 0

Naujausi ir geriausi uždarbio internete pasiūlymai - darbasinternetu.lt. Mes Facebook!




Atsakyti



  



Taip pat pažymėtų su viena ar daugiau šių žymių: Savy, paskola, paskolos, internetu, kreditai

Vartotojų skaito šią temą: 0

narių: 0, svečių: 0, slaptų narių: 0

Edarbas.net yra atvira diskusijų lenta sukurta diskutuoti ir dalintis informacija bei patarimais visiems lankytojams šiomis temomis : Papildomas darbas namuose, darbas ir uždarbis internetu. Darbo laisvu grafiku studentams ir moksleiviams galimybės. Investavimas ir azartiniai žaidimai. Virtualių prekių ir paslaugų skelbimai. Tinklapių kūrimas ir administravimas. Edarbas.net neatsako už turinį talpinimą viešai prieinamuose forumo pranešimuose. Už šį turinį atsako kiekvieno pranešimo autorius.
Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas